Santoku-veitsi on luultavasti se kaikkein suosituin japanilainen kokkiveitsi. Tämä Mareldin sarja sisältää kaksi eniten käytettyä versiota, joiden terän pituus on 13 ja 18 senttimetriä. Veitset ovat osa Mareldin Akio-sarjaa, ja ne on valmistettu Damascus-tekniikalla 67 kerroksesta ruostumatonta terästä, mikä antaa jokaiselle terälle ainutlaatuisen kauniin kuvion. Terien kovuus on 60–62 HRC, joten ne pysyvät terävinä poikkeuksellisen pitkään. Veitset on valittu huolella, jotta ne täyttäisivät kaikki keittiön tarpeet, jotta voit viipaloida, pilkkoa ja kuutioida vaivattomasti.Veitsien kahvat on valmistettu pakkapuusta, kompaktista ja kestävästä materiaalista, joka on sekä vettä hylkivä että ehkäisee bakteerien kasvua. Kahva on pyöristetty keskeltä ja kapenee helaa kohti tarjoten sinulle tukevan otteen käyttämästäsi tekniikasta riippumatta.Japaniksi san tarkoittaa numeroa kolme, kun taas toku tarkoittaa tehtäviä. Suoraan käännettynä se tarkoittaa kolmea tehtävää, jota tulkitaan hieman eri tavoin. Jotkut uskovat, että santoku-veistä tulisi siksi käyttää lihan, siipikarjan ja kalan käsittelyyn, kun taas toiset väittävät, että sitä tulisi käyttää viipaloimiseen, kuutioimiseen ja silppuamiseen. Kuitenkin saat veitset, joissa on toiminnallinen ja kaunis muotoilu, jotka sopivat sekä arkiruoan että edistyneempien gourmet-ruokien valmistukseen. Terävät ja kestävät veitset ovat hyvä sijoitus, sillä vino ja kulunut veitsi lipsuu helpommin ja voi aiheuttaa viiltohaavoja. Kovalla, terävällä ja hyvin valistetulla veitsellä on helppo leikata, koska se tekee nopeasti ja tarkasti juuri sen, mitä käsi pyytää, jolloin lipsumisriski on huomattavasti pienempi.Koska japanilaisilla veitsillä on korkeampi kovuus kuin eurooppalaisilla veitsillä, ne vaativat hieman ylimääräistä työtä teroitettaessa niitä. Halutessasi voit tehdä pari vetoa timanttiteroituspuikolla ennen jokaista käyttöä. Pitämällä veitsestäsi hyvää huolta varmistat, että ne pysyvät terävinä vuosia eteenpäin. Tätä varten voit käyttää huoltohiontaan Mareldin 1000/3000-hiomakiveä. Halutessasi voit viimeistellä Mareldin 4000/8000-hiomakivellä kiillottaaksesi terän veitsenteräväksi.