Viimeisimmät artikkelit

KOTI JA KEITTIÖ
Kesäkeittiö: Nauti ulkona kokkaamisesta ja herkullisista aterioista
by Tuomas/ on 04 Jun 2023

Kesäkeittiö: Nauti ulkona kokkaamisesta ja herkullisista aterioista

Kesä on täällä, ja se merkitsee aikaa ulkona nauttimiseen ja herkullisista aterioista nauttimiseen. Yksi tapa tehdä kesästä vieläkin nautittavampi on rakentaa oma kesäkeittiö. Kesäkeittiö tuo kokkaamisen ulos ja tarjoaa upean tilan grillailuun, ruoanlaittoon ja viihtymiseen ystävien ja perheen kanssa. Tässä artikkelissa käsittelemme kesäkeittiön suunnittelua, tärkeitä ominaisuuksia, mukavuutta ja viihtyisyyttä sekä annamme parhaat keittiöideat ja vinkkejä ylläpitoon. Kesäkeittiön suunnittelu Kun suunnittelet kesäkeittiötä, harkitse sijaintia ja tyyliä. Mieti, mihin kohtaan puutarhaasi tai patioosi haluat sijoittaa keittiön.

KOTI JA KEITTIÖ
Käytännöllinen terassi vanhoista ikkunoista
by Tuomas/ on 24 Jul 2022

Käytännöllinen terassi vanhoista ikkunoista

Kesät ovat kauniita ja lämpimiä, joten terassi vanhoista ikkunoista houkuttelee syksy varalle. Lasituksella saa suojattua terassilla olevat kalusteet syksyn ja talven keleiltä ja samalla saa jatkettua terassilla istumista hiukan pidemmälle syksyyn. Katos voi olla jo aiemmin tehty ja ikkunapokat saa siihen lisättyä jälkeenpäin tai toinen mahdollisuus on tehdä molemmat samalla kertaa. Ikkunoista tulee riittävästi terassille valoa ja käytännöllisen ratkaisun siitä saa, jos useammat ikkunat ovat aukeavia. Lasituksen Valitsemisesta Lasituksen valintaan vaikuttaa tietenkin moni asia, mutta tärkeintä on se, että siitä tulee ympäristöön sopiva.

KOTI JA KEITTIÖ
Muuta pieni tupakeittiö helposti viihtyisäksi kodin sydämeksi
by Tuomas/ on 19 May 2022

Muuta pieni tupakeittiö helposti viihtyisäksi kodin sydämeksi

Pienet tilat tuovat usein haasteita sisustajalle, mutta kekseliäisyyttä käyttäen pieni tupakeittiö muuntuu moneksi. Tupakeittiö on keittiön ja olohuoneen yhdistelmä, joka parhaimmillaan on kodin kaunis sydän. Huomiota kannattaa kuitenkin kiinnittää sekä väri- ja materiaalivalintoihin, huonekaluihin että keittiön huoltamiseen. Helpoilla vinkeillä saat tupakeittiöstä helposti viihtyisän ja monikäyttöisen paikan, jossa viihtyy koko perhe. Lue alta pienen tupakeittiön parhaat ratkaisut. Sisustuksella Ja Säännöllisellä Huollolla Pieni Tupakeittiö Kauniiksi Pienissä tiloissa erityisesti väri- ja materiaalivalinnoilla on suuri merkitys.

KOTI JA KEITTIÖ
Pieni mökkikeittiö yhdistää käytännöllisyyden ja tunnelman
by Tuomas/ on 13 Jan 2022

Pieni mökkikeittiö yhdistää käytännöllisyyden ja tunnelman

Pieni mökkikeittiö voi olla haastava kalustettava ja sisustettava pienen tilan vuoksi. Keittiöön ei kannatakaan laittaa esimerkiksi suuria huonekaluja ja kalusteita. Jokaisesta keittiöstä täytyy silti löytyä pakolliset tarvikkeet, kuten astiakaappi tai -hylly sekä ruoanlaittovälineet. Pelkästään ne oikein sijoittelemalla saakin mökkikeittiöön runsaasti tilaa ja viihtyisyyttä. Kannattaa ottaa huomioon myös muutama muu asia mökin keittiön sisustamisessa. Suunnitteleminen on sinällään helppoa, kunhan ei tavoittele enempää kuin tila antaa myöden. Kodikas Pieni Mökkikeittiö Pienessä keittiössä kannattaa usein hyödyntää seinätila.

KOTI JA KEITTIÖ
Mökkikeittiön kaapit tarpeiden mukaan
by Tuomas/ on 07 Nov 2021

Mökkikeittiön kaapit tarpeiden mukaan

Mökki on useimmille kakkosasunto, jossa viihdytään paljon. Toisille puolestaan se on jonkinlainen kesäkoti. Kun alat miettiä, millaiset mökkikeittiön kaapit tulee olla, ratkaisee mökin käyttöaste kalusteiden tason. Lisäksi tilan koko ratkaisee paljon ja se tehdäänkö kokkaaminen sisällä vai mahdollisessa kesäkeittiössä. Jotkut pitävät mökin talven yli kylmillään, jolloin kalusteet joutuvat täysin uuden ongelman eteen. Niiden on kestettävä kylmää sekä monesti myös melkoista kosteutta talvikauden ajan. Toimivuutta Tuovat Mökkikeittiön Kaapit Useimmiten mökillä on tilaa vähemmän kuin kotona.

KOTI JA KEITTIÖ
Apupöytä keittiöön
by Tuomas/ on 24 Aug 2021

Apupöytä keittiöön

Apupöytä keittiöön voi olla loistava ratkaisu, mikäli keittiön tila ei riitä kaikkeen tarvittavaan. Se voi olla myös selkeästi edullisempi ja helpompi ratkaisu kuin esimerkiksi kokonaisen uuden kaapin hankkiminen. Apupöydissä riittää kuitenkin niin toiminnaltaan, kooltaan kuin tyyliltäänkin lukuisia vaihtoehtoja. On siis tärkeää vertailla erilaisia pöytiä ennen oman pöydän hankintaa. Oikeanlainen pöytä voi tehdä keittiöstä käytännöllisemmän, tilavamman ja tyylikkäämmän. Millainen Apupöytä Keittiöön Tulisi Hankkia Sivupöytä keittiöön on hyvä idea niille, joiden keittiön seinustoilla on paljon tilaa.

KOTI JA KEITTIÖ
Vanhoista ikkunoista on moneksi
by Tuomas/ on 08 Jul 2021

Vanhoista ikkunoista on moneksi

Vanhoja ikkunoita ei missään nimessä kannata heittää pois, sillä niitä voi käyttää niin hyötykäytössä kuin vaikkapa koristeinakin. Käyttömahdollisuuksia on melkein rajattomasti. Monet tekevät vanhoista ikkunoista upeita koristeikkunoita, jotka koristellaan maalauksin. Vanhan ikkunan voi ensin kunnostaa, jotta sitä voi käyttää kodin ikkunana. Täytyy kuitenkin huomioida, että ikkunan koon tulee täsmätä kodin ikkunoiden kokoon, jotta se voidaan asentaa paikalleen. Vanhoista Ikkunoista Voi Rakentaa Kesäkeittiön Monet käyttävät vanhoja ikkunoita uusien rakennusten rakentamiseen. Esimerkiksi pienet piharakennukset näyttävät upeilta, kun ne reunustaa vanhoilla ikkunoilla.

KOTI JA KEITTIÖ
Kesäkeittiö vanhoista ikkunoista kotipihalle tai mökille
by Tuomas/ on 15 May 2021

Kesäkeittiö vanhoista ikkunoista kotipihalle tai mökille

Ulkona tai terassilla ruokailu on kesällä monelle jokapäiväistä puuhaa. Myös ruuanlaiton sekä muut keittiöpuuhat voi kesäisin siirtää kodin keittiön ulkopuolelle kesäkeittiöön. Tulevan kesän trendi onkin rakentaa kesäkeittiö vanhoista ikkunoista joko omaan pihaan tai kesämökille. Kesäkeittiön rakentaminen on yllättävän helppoa, kunhan vain on riittävästi vanhoja ikkunoita käytettävissä. Erilaisten ikkunoiden avulla kesäkeittiön ilmettä voi suunnitella omien mieltymysten mukaisiksi. Näin Syntyy Kesäkeittiö Vanhoista Ikkunoista Kesäkeittiön rakentamisessa kannattaa lähteä liikkeelle etsimällä omaan silmään ja omaan tyyliin sopivia vanhoja ikkunoita.

KOTI JA KEITTIÖ
Mökkikeittiö vaatii suunnittelua
by Tuomas/ on 08 Mar 2021

Mökkikeittiö vaatii suunnittelua

Mökkikeittiö vaatii usein hieman erilaisen suunnittelun ja toteutuksen kuin kodin keittiö. Mökin keittiötila on usein hyvin pieni, jolloin keittiöstä on tehtävä oikea tehoihme pieneen tilaan. Lisäksi mökkikeittiössä on otettava huomioon sekin, millainen keittiö juuri omalle kesämökille on mahdollista tai järkevää toteuttaa. Mökin vaihtoehdot erilaisten keittiöiden toteutuksen suhteen ovat usein paljon vähäisemmät oman kodin keittiöön verrattuna. Suunnittele Mökkikeittiö Näin Keittiön suunnittelussa ja toteutuksessa on muistettava ottaa huomioon monta asiaa. Näitä ovat esimerkiksi keittiön mitat, katon muoto, sekä ovien ja ikkunoiden sijainnit.

KOTI JA KEITTIÖ
Kätevä maustekaappi on tehokas ja tyylikäs
by Tuomas/ on 23 Jan 2021

Kätevä maustekaappi on tehokas ja tyylikäs

Kätevän maustekaapin hankkiminen on yksi parhaimmista ideoista keittiön sisustamisessa. Mausteita tarvitaan lähes joka kerta ruokaa laittaessa ja siksi niiden säilytysratkaisuun kannattaa panostaa. Kätevä maustekaappi takaa myös sen, että mausteet eivät ole missä sattuu ja ne löytyvät helposti. Miksi Kannattaa Panostaa Maustekaappiin Mausteiden vihollisia ovat lämpö, ilma, kosteus ja valo. Siksi on jo pelkästään käytännöllinen ratkaisu säilyttää ne kaapissa, jossa ne säilyvät suojassa niin valolta, kosteudelta kuin lämmöltäkin. Niille altistuvat mausteet voivat esimerkiksi vanhentua jo ennen aikojaan.

KOTI JA KEITTIÖ
Huolella valitut keittiö kaakelit tekevät tilasta tyylikkään ja helppohoitoisen
by Tuomas/ on 25 Dec 2020

Huolella valitut keittiö kaakelit tekevät tilasta tyylikkään ja helppohoitoisen

Keittiö on tila, jonka suunnitteluun kannattaa todella panostaa. Keittiötä ei turhaan kutsuta kodin sydämeksi, mutta samaan aikaan sen on oltava sekä tyylikäs, että toimiva ja helppohoitoinen. Oikea kaakelivalinta pitää huolen siitä, että roiskeet on nopea ja helppo pyyhkäistä ruuanlaiton jälkeen. Suuri Ja Kiiltävä Laatta On Pikasiivoojan Pelastus Keittiön laattavalinnalla on etenkin liesitason takana väliä. Kiehuva pannu roiskaisee esimerkiksi värjäävää tomaattikastiketta helposti lähiympäristöön – myös seinälle. Huokoinen laatta tai levy saattaa imeä roiskeen nopeasti sisäänsä.

KOTI JA KEITTIÖ
Keittiön sisustus tulisi olla muiden huoneiden sisustukseen sopiva
by Tuomas/ on 08 Nov 2020

Keittiön sisustus tulisi olla muiden huoneiden sisustukseen sopiva

Moni suunnittelee keittiönsä sisustamista säännöllisesti, sillä tyylikäs keittiö on mukava ja usein myös käytännöllinen. Sisustuksessa ei kuitenkaan muisteta aina ottaa huomioon muiden huoneiden, kuten olohuoneen ja makuuhuoneen, tyyliä. Koti ei välttämättä näytä tasapainoiselta, jos eri huoneet ovat hyvin eri tyylisiä. Yhdistä Huoneita Esimerkiksi Väreillä Mikäli olohuoneen tyyli on hyvin värikäs ja boheemi, ja keittiön taas valkoinen sekä skandinaavinen, voi kodissa olla hyvin epätasapainoinen ilme. Siksi keittiön tyyliin kannattaa lisätä edes jotain yhteistä muiden huoneiden tyylien kanssa.

KOTI JA KEITTIÖ
Ranskalainen keittiö antaa mallia tilatehokkaaseen sisustamiseen
by Tuomas/ on 02 Oct 2020

Ranskalainen keittiö antaa mallia tilatehokkaaseen sisustamiseen

Ranskassa keittiö on kodin sydän, mutta on myös totta, että yksikään ranskalainen keittiö ei ole samanlainen. Monilla ranskalaisilla keittiöillä on kuitenkin eräs yhteinen piirre; nimittäin se, että ruoanlaittovälineitä ei piilotella yhtä paljon kuin Suomessa. Pannut Ja Astiat Mukaan Sisustukseen Monien suomalaisten keittiöiden – etenkin pienien sellaisten – tilaongelmat voisivat ratketa ranskalaiseen tyyliin avohyllyyn esille aseteltavien astioiden ja roikkuviin kattilatelineisiin laitettavien kattiloiden avulla. Monelle suomalaiselle sisustajalle ei nimittäin tule mieleenkään, että ruoanlaittoon käytettäviä astioitakin voisi käyttää ruoanlaiton lisäksi myös sisustuselementteinä.

KOTI JA KEITTIÖ
Oikeanlainen valaistus keittiössä
by Tuomas/ on 03 Sep 2020

Oikeanlainen valaistus keittiössä

On hyvin tärkeää, että keittiön valaistus on kunnossa, ja suunniteltu oikein. Keittiössä työskentelevän on hyvä nähdä kunnolla, ja valaistuksen tärkeyttä ei saa aliarvioida keittiössäkään. Ammattimaisella valaistussuunnittelulla saadaan aikaan yleensä hyviä tuloksia keittiössä. Tärkeintä Keittiön Valaistuksessa Keittiön valaistuksella ei kannata pelata. Tärkeintä keittiön valaistuksessa on, että keittiössä on turvallista työskennellä. Oikeanlaisella valaistuksella voidaan luoda myös tunnelmaa. Keittiöön voidaan asentaa useita kohdevalaistuksia, jotka antavat valoa työskentelyyn. Erityisen tärkeää tämä on työtasojen valaistuksen suunnittelussa.

KOTI JA KEITTIÖ
Kuinka säilytät ruokatarvikkeet oikein keittiössä
by Tuomas/ on 17 Aug 2020

Kuinka säilytät ruokatarvikkeet oikein keittiössä

Ruokatarvikkeiden säilytykseen kannattaa kiinnittää huomiota jo keittiötä suunnitellessa. Monet ruokatarvikkeet tulee säilyttää kuivassa ja viileässä niiden säilyvyyden parantamiseksi. Tämän lisäksi useimmat kannattaa säilyttää valolta suojattuna. Siksi nämä tarvikkeet kannattaa sijoittaa laatikoihin tai sellaisiin hyllyihin, jotka eivät ole auringonpaisteessa. Kuinka Välttää Yleiset Virheet Valitettavan usein näkee kuitenkin esimerkiksi ratkaisuja, joissa maustehylly on sijoitettu suoraan liesituulettimen yläpuolelle. Tämä on huono ratkaisu, sillä siinä mausteet altistuvat niin valolle, kuumuudelle kuin vesihöyrylle. Sijoita kaikki maustepurkit joko erilliseen vetolaatikkoon tai hyllyyn kauemmaksi liedestä ja auringonvalon ulottumattomiin.

KOTI JA KEITTIÖ
Keittiötrendit 2020 | Tutustu kauden uusiin trendeihin
by Tuomas/ on 16 Aug 2020

Keittiötrendit 2020 | Tutustu kauden uusiin trendeihin

Valkoinen pelkistetty keittiö alkaa pian olla historiaa, sillä keittiötrendit 2020 sisältävät sekä värejä, erilaisia pintoja että upeita kuoseja. Suomalaiset ovat jo pitkään suosineet vaaleita sävyjä ja pelkistettyä tyyliä, mutta tähän on nyt viimein tulossa muutos, jota ei suinkaan tarvitse pelästyä. Vuoden 2020 keittiötrendit nimittäin antavat keittiön remontoimiseen ja sisustukseen monia eri mahdollisuuksia, ja ne näyttävät olevan myös suomalaisten mieleen. Nyt keittiöön nimittäin poimitaan erilaisia ideoita niin Suomen luonnosta kuin eksoottisemmista maistakin.

KOTI JA KEITTIÖ
Vinkkejä toimivan keittiön suunnitteluun
by Tuomas/ on 15 Aug 2020

Vinkkejä toimivan keittiön suunnitteluun

Keittiön suunnittelussa on muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, jotta keittiöstä tulee toimiva. Keittiö on kodin sydän ja siellä vietetään paljon aikaa. Tarjoamme muutamia vinkkejä, jotta saat omasta keittiöstäsi mahdollisimman tehokkaan ja toimivan juuri omien tarpeidesi mukaan. Mitä Tulee Ottaa Huomioon Keittiön Suunnittelussa? Mieti miten eri toiminnot sijoitetaan keittiöön. Puhutaan kultaisesta kolmiosta, jossa liesi, vesipiste ja jääkaappi muodostavat kolmion ja liikkuminen onnistuu esteettömästi. Keittiössä on erilaisia tavaroita, joten monipuolisiin säilytystiloihin kannattaa kiinnittää huomiota ja valita sopivassa suhteessa sekä laatikoita että kaappeja.

KOTI JA KEITTIÖ
Keittiön huoltovinkit – pidä koti ja keittiö kunnossa
by Tuomas/ on 08 Aug 2020

Keittiön huoltovinkit – pidä koti ja keittiö kunnossa

Koti ja keittiö vaativat joskus tilanpuutteen vuoksi luovia ratkaisuja, samoin kuin esimerkiksi mökkikeittiö. Onneksi keittiöratkaisuja toteuttavat tuotesuunnittelijat ovat havahtuneet tähän, joten pieneenkin keittiöön on tarjolla monenlaisia ratkaisuja elämää helpottamaan. Esimerkiksi klaffipöydän avulla pieneen keittiöön saa väliaikaisesti ruokailu- tai työskentelytilaa. Käytön jälkeen ei tarvitse muuta kuin kääntää pöytä sivuun odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Erilaiset taittopöydät ovatkin hyvä ratkaisu silloin, kun pöytätilaa tarvitsee väliaikaisesti lisätä. Koti ja keittiö muodostavat kokonaisuuden, joten yhteneväistä sisustusta haluavan täytyy suunnitella remontit huolellisesti.