Keittiön sisustaminen käytännölliseksi on tärkeää

Keittiössä ollaan paljon ja siellä laitetaan ruokaa, joten tilan on oltava tehokas. Arki sujuu paremmin, kun keittiön sisustus aina keittiökaapeista tasoihin on ajateltu ja suunniteltu harkiten. Varsinkin pienen keittiön sisustaminen on taitolaji, sillä pieneen tilaan pitäisi saada mahdutettua paljon. Ensin onkin tärkeää miettiä, mitä keittiöön haluaa, ja voisiko jostain tinkiä. Kodinkoneet, kuten jääkaappi ja liesi, ovat pakollisia, mutta esimerkiksi jääkaapin voi ostaa pienemmässä koossa. Tällöin tilaa säästyy rutkasti. Myöskään kaikki eivät tarvitse pakastinta, joten siitä luopumalla voi vapauttaa tilaa muuhun käyttöön. Aivan kaikkia kodinkoneita ei siis välttämättä tarvitse hankkia.

Keittiön sisustaminen alkaa tietenkin suunnittelulla. Keittiön suunnittelu hoituu parhaiten, kun keittiöstä ottaa ensin mitat. Niiden avulla voi lähteä mittailemaan tilaa ja miettiä, minkä kokoisia kodinkoneita mihinkin sopii.

Keittiön sisustaminen

Keittiön suunnittelu kaapistojen ja tasojen kohdalla

Kun kodinkoneet on saatu päätettyä, on aika ryhtyä miettimään keittiöön tulevia kaapistoja sekä tasoja. On tärkeää, että keittiö sopii muun kodin värimaailmaan ja tyyliin. Näin kodissa vallitsee yhtenäinen tunnelma, eikä keittiö erotu joukosta tyyliltään erilaisena.

Kaapistot voi valita oman mielensä mukaan. Monet haluavat, että keittiössä on paljon säilytystilaa. Kaapistoihin kannattaa siis panostaa, vaikka ne vievätkin tilaa. Myös tasotilaa tulisi olla reilusti. Näin kaikki keittiötarvikkeet saa laskettua kätevästi tasolle siten, että ne ovat aina esillä ja näin kätevästi käden ulottuvilla.

Keittiön sisustaminen

Kerää ideoita talteen

Jos itse ei ole kokenut sisustaja, kannattaa silloin kääntää katse esimerkiksi nettiin ja etsiä hyviä sisustusideoita. Keittiöideat voivat tuoda uutta näkökulmaa siihen, mitä omaan keittiöönsä haluaa. Joskus oma mieli voi muuttua täysin esimerkiksi keittiön kiinteiden kalusteiden, kuten kaapistojen, suhteen. Ennen remonttia tuleekin olla täysin varma siitä, mitä haluaa.

Keittiöideat auttavat monesti eteenpäin myös silloin, kun omaan kotiin haluaisi uudistusta. Monet tyytyvät pitämään samaa värisävyä ja tyyliä yllä vuosikymmeniä. Välillä vaihtelu kuitenkin virkistää, joten joskus on vain järkevää vaihtaa koko kodin tyyliä. Keittiön sisustuksen vaihtaminen tulee usein kyseiseen myös vuodenajan vaihtuessa. Tekstiilien vaihtamisella saa tehtyä helposti pieniä muutoksia.

Pienen keittiön sisustaminen vaatii taitoa

Mitä pienempi keittiö on, sitä enemmän tarkkuutta sisustaminen vaatii. Keittiöön kuuluu kuitenkin paljon kodinkoneita ja myös keittiötarvikkeet vievät oman tilansa. Kun kaiken tämän pitäisi sopia pieneen tilaan, joutuu jostakin muusta tinkimään. Pienen keittiön sisustaminen ei ole yhtä helppoa kuin suuren keittiön sisustaminen. Keittiöideat tulevat siis varmasti tarpeeseen, kun kaikelle yrittää löytää oman paikkansa. Ylimääräisillä seinähyllyillä voi saada lisätilaa, jos ne kiinnittää korkealle seinälle.

Pienen keittiön sisustaminen vaatii siis tarkkaa suunnittelua. Oikeanlainen keittiön sisustaminen tuo samalla tunteen, että kyseessä on isompi tila, kuin mitä tila oikeasti onkaan. Pieneen keittiöön sopivat erityisesti vaaleat sävyt, jotka tuovat tilaan valoa ja avaruuden tuntua. Tummat värisävyt saavat tilan tuntumaan ahtaalta, joten ne eivät missään nimessä sovi pieneen tilaan.

OTA YHTEYTTÄ

keittiötieto logo