Teräspannu lämpenee nopeasti ja säilyttää lämpötilansa, joten letuista tulee rapeita ja herkullisia. Pannu on käsitelty ruosteelta suojaavalla mehiläisvahalla. Se on huuhdeltava huolellisesti ennen käyttöä. Vinkki ennen käyttöä on peittää pohja rypsiöljyllä tai muulla mauttomalla öljyllä ja kuumentaa sitä viisi minuuttia. Kun pannu on jäähtynyt ja pyyhitty talouspaperilla, siihen on muodostunut ohut, suojaava kerros. Se tekee pannusta tarttumattoman, ja ominaisuus vain paranee ajan myötä.Meidän on matkustettava Normandiaan ymmärtääksemme, mistä Mauviel on lähtöisin. Kuvittele avara, asumaton ranta, jota tuuli ravistelee ja jossa vuorovesi velloo edestakaisin jopa 12 metrin korkeuserolla. Täällä perustettiin perheyritys yli 100 vuotta sitten. Kun pohjoisranskalaiset äidit leipovat ohuita, rapeita tattariohukaisia, he käyttävät mieluummin hiiliterästä kuin raskaampaa valurautaa. Siksi Mauviel on valinnut juuri tämän materiaalin ohukaispannuihinsa.