Hiiliteräs lämpenee nopeasti ja pitää lämmön vakaana. Siksi Mauviel on valinnut juuri tämän materiaalin tähän pannuun, joka on saatavana kolmessa koossa. He eivät kuitenkaan ole keksineet sitä itse. Sen tekivät ranskalaiset kotiäidit Mauvielin kotikaupungissa Normandiassa. He havaitsivat, että hiiliteräspannu on kevyempi kuin perinteiset valurautapannut, ja alkoivat käyttää sitä paistaessaan perinteisiä ranskalaisia tattariohukaisia. Mauvielin paistinpannun ansiosta voit seurata heidän esimerkkiään.Vihje: Ennen kuin otat pannun käyttöön, levitä pannun pohjalle öljyä ja kuumenna viisi minuuttia. Kun pannu on jäähtynyt ja kuivattu talouspaperilla, siihen on muodostunut luonnollinen tarttumaton pinta. Se tummenee ja on sitä tehokkaampi, mitä enemmän sillä paistat.