Cocotte-pata on ranskalaisten vastine paistopadalle ja tunnettu tasaisesta ja hitaasta lämmön jakautumisesta. Tämä Staubin klassinen pata on juuri tällainen ja kuuluu nimensä mukaisesti La Cocotte -sarjaan. Cocotte-pata on valmistettu valuraudasta, joka pitää luonnollisesti lämpötilan, ja lämpö jakautuu erittäin tasaisesti sekä pohjassa että reunoilla. Erinomaisen lämmön jakautumisen ja sisäpuolella olevan emaloinnin ansiosta pata soveltuu erityisesti haudutettavien ruokien valmistukseen. Padan tilavuus on 2,2 litraa, joten se on oivallinen 4-5 hengen perheelle.Mukana tulee Staub-logollinen kansi, jonka sisäpuolella on pieniä kohoumia. Padassa oleva kosteus tiivistyy näihin kohoumiin, josta kosteus valuu ruokaan. Kosteus siis kerääntyy ruuasta kanteen, josta se ”sataa” takaisin ruokaan. Näin lopputuloksesta tulee aromikas ja murea. Cocotte-padan sisäpuolella on suojaava mattamusta emalointi, joka ehkäisee värimuutoksia ja naarmuja. Lisäksi puhdistus on helppoa käytön jälkeen. Pinnoitteen ansiosta ruoka ei pala helposti kiinni, vaikka et vahtisikaan haudutettavia ruokia jatkuvasti. Padan voi laittaa uuniin, ja se toimii kaikilla liesityypeillä, myös induktiolla. Sisäpuolen pinnoitteen suojaamiseksi on suositeltavaa pestä pannu käsin.