Keittiön huoltovinkit – pidä koti ja keittiö kunnossa

post thumb
KOTI JA KEITTIÖ
by Tuomas/ on 08 Aug 2020

Keittiön huoltovinkit – pidä koti ja keittiö kunnossa

Koti ja keittiö vaativat joskus tilanpuutteen vuoksi luovia ratkaisuja, samoin kuin esimerkiksi mökkikeittiö. Onneksi keittiöratkaisuja toteuttavat tuotesuunnittelijat ovat havahtuneet tähän, joten pieneenkin keittiöön on tarjolla monenlaisia ratkaisuja elämää helpottamaan. Esimerkiksi klaffipöydän avulla pieneen keittiöön saa väliaikaisesti ruokailu- tai työskentelytilaa. Käytön jälkeen ei tarvitse muuta kuin kääntää pöytä sivuun odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Erilaiset taittopöydät ovatkin hyvä ratkaisu silloin, kun pöytätilaa tarvitsee väliaikaisesti lisätä.

Koti ja keittiö muodostavat kokonaisuuden, joten yhteneväistä sisustusta haluavan täytyy suunnitella remontit huolellisesti. Onneksi keittiön tasot ovat saatavilla monenlaisista materiaaleista valmistettuina, joten jokainen löytää markkinoilta varmasti etsimänsä, oli sitten kyse puusta, metallista tai kivestä.

Keittiön Tasot Kannattaa Valita Käyttötarkoituksen Mukaan

Keittiön tasot joutuvat kestämään monenlaista käyttöä, joten kannattaakin jo heti alussa miettiä, kuinka kovalle käytölle tasot tulevat joutumaan, ja millaisia ominaisuuksia niiltä vaaditaan. Laminaatti on halpa, helposti puhtaana pidettävä ratkaisu, jonka kuvioinnilla voidaan jäljitellä lähes kaikkia luonnonmateriaaleja. Likaa ja vettä hylkivä laminaatti kestää aikaa.

Koti ja keittiö saavat uutta ilmettä helposti, kun vanha ja kulunut keittiötaso vaihdetaan uuteen. Modernia kestävyyttä hakevat voivat valita materiaaliksi ruostumattoman teräksen, kun taas klassisempaa ilmettä haluavat voivat ottaa materiaaliksi kiven tai massiivipuun. Täysin uniikkia ilmettä hakeva voi hankkia graniittitason, sillä kahta täysin samanlaista tasoa ei tästä materiaalista voi saada.

Mitä Tulee Ottaa Huomioon Keittiötasoa Valitessa?

Alla on opas siihen, millaisiin asioihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota valitessasi keittiön pintojen materiaaleja. Esimerkiksi lapsiperheisiin on suositeltavaa valita vahvempia, vettä hylkiviä materiaaleja.

• Massiivipuuta lukuun ottamatta materiaalit kestävät hyvin vettä
• Laminaatti ja ruostumaton teräs ovat alttiimpia naarmuuntumiselle
• Laminaatti ja massiivipuu kestävät muita materiaaleja huonommin kuumuutta

Pieni Keittiö Vaatii Luovuutta

Mökkikeittiö on usein pieni tupakeittiö, joten siellä ei ole usein paljoa säilytys- tai laskutilaa. Pieneen keittiöön kätevä ratkaisu voikin olla yhdistelmälaite, jolloin keittiön kodinkoneet eivät vie niin paljoa tilaa. Saatavilla on esimerkiksi vesipisteen, keittolevyjen ja jääkaapin yhdistelmiä sekä astianpesukoneen ja lieden yhdistelmä.

Mökkikeittiö tarvitsee myös säilytystilaa, johon hyvän ratkaisun tarjoavat tavallisten pöytälaatikoiden alle jäävään tilaan asennettavat sokkelilaatikot. Seinätila kannattaa käyttää mahdollisimman hyvin hyödyksi. Vaikka seinälle ei mahtuisikaan kaapistoa, voi niihin usein asentaa hyllyjä tai vähintään koukkuja, joihin ripustaa kattiloita ja keittiövälineitä. Tilaan voidaan myös hankkia apupöytä, jonka voi tarvittaessa vetää esiin lisätilan saamiseksi. Näin keittiössä voi viettää aikaa myös esimerkiksi pelaten.