Käytännöllinen terassi vanhoista ikkunoista

post thumb
KOTI JA KEITTIÖ
by Tuomas/ on 24 Jul 2022

Käytännöllinen terassi vanhoista ikkunoista

Kesät ovat kauniita ja lämpimiä, joten terassi vanhoista ikkunoista houkuttelee syksy varalle. Lasituksella saa suojattua terassilla olevat kalusteet syksyn ja talven keleiltä ja samalla saa jatkettua terassilla istumista hiukan pidemmälle syksyyn. Katos voi olla jo aiemmin tehty ja ikkunapokat saa siihen lisättyä jälkeenpäin tai toinen mahdollisuus on tehdä molemmat samalla kertaa. Ikkunoista tulee riittävästi terassille valoa ja käytännöllisen ratkaisun siitä saa, jos useammat ikkunat ovat aukeavia.

Lasituksen Valitsemisesta

Lasituksen valintaan vaikuttaa tietenkin moni asia, mutta tärkeintä on se, että siitä tulee ympäristöön sopiva. Joku vaalii vanhojen ikkunoiden kierrätystä ja toinen mieluummin valitsee modernimman ratkaisun eikä innostu lainkaan vanhoista pokista. Jos itse rakennuskin on jo hiukan vanhempi, voi vanhoista ikkunoista rakentaa terassin lasituksen tyyliin sopivaksi. Jos on käsistään kätevä remonttimies, saa lasituksesta tehtyä hyvin käytännöllisen.

Kesäkeittiö vanhoista ikkunoista on hyvin samanlainen projekti terassin kanssa, joten eniten aikaa saattaa kulua siihen, että löytää sopivat lasit, joista saa parhaimman mahdollisen ulkonäön omaan terassiinsa. Se, joka on kätevä käsistään, voi tietenkin muokata pokia makunsa omien väri mieltymystensä mukaan sekä rakentaa terassiinsa mieleisen alaosan. Miltään mahdollisuuksilta ei kuitenkaan ole järkevää sulkea silmiään, vaan kaikki yksityiskohdat voivat olla projektia tukevia.

Jos vanhojen pokien helat ja koukut ovat ruosteessa sekä huonokuntoisia, ne pystyy hyvin helposti vaihtamaan parempiin. Se kannattaakin tehdä heti, ettei seuraavana kesänä tarvitse ryhtyä remontoimaan lasitusta niiden osalta. Myös mahdolliset kittaukset on hyvä käydä läpi ja tehdä ne uudelleen tai hoitaa ainakin paikkausta. Sen vuoksi jokainen poka on tarkistettava ennen kuin sen laittaa paikoilleen.

Terassi Vanhoista Ikkunoista Rakennusprojektina

Varsinainen valokate on hyvä tehdä muovista, koska vanhat ikkunat eivät enää ole niin vahvoja, että ne kestäisivät lumen taakkaa talvella. Voi hyvin käydä niin, että lumitaakan alla ne putoavat alas ja pahimmassa tapauksessa niskaan. Siksi terassi vanhoista ikkunoista on parempi vaihtoehto seiniksi, jolloin ne kestävät paremmin eikä remonttia tarvitse tehdä seuraavana kesänä uudelleen.

Kun oikeanlaiset pokat on löytyneet, ne on tarkastettu, voi varsinainen rakennusprojekti alka. Se vie omasta innosta, ajankäytöstä sekä kaikesta muusta odottamattomasta noin viikon verran. Nopeamminkin se voi valmistua. Jos terassi tehdään täysin ikkunoiden ehdoilla, saattaa myös toisinaan oma mielikuvitus sekä pitkäjännitteisyys olla koetuksella. Samaa pitkäjännitteisyyttä toki tarvitaan silloin, jos tutkitaan, millaisia kasinot Suomessa ovat.

Ikkunat saattavat olla erikokoisia, joten palapelin rakentaminen antaa haastetta, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoista. Lasihuone on monella tavalla tyylikäs ratkaisu. Jos terassin rakentamisesta jää vielä tarvikkeita, on mahdollisuus tehdä esimerkiksi kasvihuone. Terassin kanssa on myös huomioitava se, että toisinaan mitoitus on vaikea saada kohdalleen ja silloin pitää miettiä helpoin ratkaisu sen kiertämiseksi.

Terassin Sisustus

Kun rakennustyö on saatu valmiiksi, voikin aloittaa miettimisen, millaista sisustusta terassiin aikoo tehdä. Vanhat ikkunat ovat tyylikkäitä, joten ne mielellään vaativat jotakin tyyliin sopivaa kalustusta sekä verhot voivat olla myös mukava ratkaisu. Sopivia tuotteita pelkästään tuomaan tunnelmaa, voi löytää kirpputoreilta. Ja mikä parasta, niitä voi vaihdella ajan ja vuosien mittaan ja vanhat esineet voi viedä takaisin kiertoon kirppikselle.

Sisustuksessa liiallisuus pilaa usein tunnelman. Jokainen tila tarvitsee katseenvangitsijan, mutta jos niitä on liian monta, tilasta jää liian ahdas tuntu. Samaa pätee myös kalusteiden määrään. Viihtyisä terassi on sellainen, missä on myös riittävästi tyhjää tilaa, koska se tuo avaruutta pienemmällekin tai kapeammalle tilalle. Jokainen kuitenkin kalustaa ja koristaa tilansa itselleen parhaiten sopivaksi.

Sponsorimme: blackjackstrategia.vip