Kesäkeittiö vanhoista ikkunoista kotipihalle tai mökille

post thumb
KOTI JA KEITTIÖ
by Tuomas/ on 15 May 2021

Kesäkeittiö vanhoista ikkunoista kotipihalle tai mökille

Ulkona tai terassilla ruokailu on kesällä monelle jokapäiväistä puuhaa. Myös ruuanlaiton sekä muut keittiöpuuhat voi kesäisin siirtää kodin keittiön ulkopuolelle kesäkeittiöön. Tulevan kesän trendi onkin rakentaa kesäkeittiö vanhoista ikkunoista joko omaan pihaan tai kesämökille. Kesäkeittiön rakentaminen on yllättävän helppoa, kunhan vain on riittävästi vanhoja ikkunoita käytettävissä. Erilaisten ikkunoiden avulla kesäkeittiön ilmettä voi suunnitella omien mieltymysten mukaisiksi.

Näin Syntyy Kesäkeittiö Vanhoista Ikkunoista

Kesäkeittiön rakentamisessa kannattaa lähteä liikkeelle etsimällä omaan silmään ja omaan tyyliin sopivia vanhoja ikkunoita. Hyvä paikka löytää vanhoja ikkunoita ovat erilaiset kirpputorit somessa tai purkutyömaat. Joskus on hyvä myös jättää ilmoitus kaupan seinälle ja kertoa tarpeesta vanhoille ikkunoille. Kaikkien ikkunoiden ei tarvitse olla samankokoisia. Ikkunoista tulvii paljon valoa kesäkeittiöön ja se tekee siitä viihtyisän.

Kun ikkunat on hankittu, on aika alkaa rakentaa keittiötä. Keittiö syntyy parhaiten hyvällä suunnittelulla, joten ensiksi kannattaa ottaa mitat ikkunoista ja pohtia, minkä mallisen keittiön haluaa rakentaa. Apuna on hyvä käyttää lehtiötä, johon voi piirtää oman suunnitelmansa. Jotta keittiöstä tulee halutunlainen, voi ikkunoita joutua sommittelemaan ja paloittelemaan sopivan kokoisiksi. Lisäksi tarvitaan muutakin rakennusmateriaalia.

Kesäkeittiön Viimeistely

Kesäkeittiön voi hyvin rakentaa itse, mutta yhtä lailla voi palkata avuksi ammattilaisen, joka kokoaa kesäkeittiön käden käänteessä tehtyjen suunnitelmien mukaisesti. Kun kesäkeittiö on valmis, voi sen sisustaa haluamallaan tavalla. Syksyllä kesäkeittiön voi koristella valosarjoilla, jolloin keittiö toimii myös näyttävänä illanviettopaikkana ystäville ja perheelle.