Mökkikeittiö vaatii suunnittelua

post thumb
KOTI JA KEITTIÖ
by Tuomas/ on 08 Mar 2021

Mökkikeittiö vaatii suunnittelua

Mökkikeittiö vaatii usein hieman erilaisen suunnittelun ja toteutuksen kuin kodin keittiö. Mökin keittiötila on usein hyvin pieni, jolloin keittiöstä on tehtävä oikea tehoihme pieneen tilaan. Lisäksi mökkikeittiössä on otettava huomioon sekin, millainen keittiö juuri omalle kesämökille on mahdollista tai järkevää toteuttaa. Mökin vaihtoehdot erilaisten keittiöiden toteutuksen suhteen ovat usein paljon vähäisemmät oman kodin keittiöön verrattuna.

Suunnittele Mökkikeittiö Näin

Keittiön suunnittelussa ja toteutuksessa on muistettava ottaa huomioon monta asiaa. Näitä ovat esimerkiksi keittiön mitat, katon muoto, sekä ovien ja ikkunoiden sijainnit. Suurta remonttia toteutettaessa on otettava tietenkin huomioon myös kantavat rakenteet, piippu, hormi, takka ja putkien ja sähköjohtojen reitit. Joskus voidaan myös vaatia niiden sijainnin muuttamista, jos se on mahdollista.

keittiö tarvitsee tietenkin myös viemäröinnin ja onkin tärkeää suunnitella tila sitä viemäröintiä varten, joka mökillä on. Onko keittiössä esimerkiksi lämminvesivaraaja, jonka sijoittelu on otettava huomioon? Suunnittelussa on otettava huomioon myös mökin sähkökapasiteetti, liitäntämahdollisuudet sähköverkkoon ja pistorasioiden paikka. Usein on järkevää selvittää ensin nämä perusasiat ja palkata sen jälkeen ammattilainen suunnittelun ja toteutuksen apuun.

Sisustus Vaatii Myös Suunnittelua

Mökin keittiön sisustuksen suunnittelu vaatii usein myös enemmän kuin kodin keittiön sisustuksen suunnittelu. Tämä johtuu siitä, että mökkikeittiö on usein pieni, jolloin vaihtoehdot ovat vähissä. Keittiön koneet ja kaapit on sijoitettava oikein veden ja sähkön kulun kannalta, mutta myös tilan säästämiseksi.