Mökkikeittiön kaapit tarpeiden mukaan

post thumb
KOTI JA KEITTIÖ
by Tuomas/ on 07 Nov 2021

Mökkikeittiön kaapit tarpeiden mukaan

Mökki on useimmille kakkosasunto, jossa viihdytään paljon. Toisille puolestaan se on jonkinlainen kesäkoti. Kun alat miettiä, millaiset mökkikeittiön kaapit tulee olla, ratkaisee mökin käyttöaste kalusteiden tason. Lisäksi tilan koko ratkaisee paljon ja se tehdäänkö kokkaaminen sisällä vai mahdollisessa kesäkeittiössä. Jotkut pitävät mökin talven yli kylmillään, jolloin kalusteet joutuvat täysin uuden ongelman eteen. Niiden on kestettävä kylmää sekä monesti myös melkoista kosteutta talvikauden ajan.

Toimivuutta Tuovat Mökkikeittiön Kaapit

Useimmiten mökillä on tilaa vähemmän kuin kotona. Silloin on myös tarkasti harkittava, kuinka paljon mökillä tarvitsee astioita tai keittovälineitä. Se ratkaisee kaapiston koon. Jos mökillä vietetään paljon aikaa ja siellä käy myös vieraita kestittävänä, kannattaakin kiinnittää kaappien valinnassa huomiota siihen, että kaappitilaa on riittävästi. Silloin onkin hyödynnettävä koko tila lattiasta kattoon eli ottaa käyttöön myös sokkelitila. Sillä saadaan lisättyä tilaa jonkin verran.

Ehdottomasti on muistettava, että mökkikeittiö ei ole mikään varasto, johon tuodaan kaikki mahdolliset ylijäämäkalustot omasta vakioasunnosta tai sukulaisilta. Tällä konstilla mökin keittiön kaappiratkaisuista tulee toimimattomia. Jos mökki siis on kylmillään talven, parhaiten kalusteissa toimii silloin lämmönvaihteluita ja kosteutta sietävät mikrolaminaatti tai laminaatti. Ne eivät tuo sinulle keväällä vastaan yllätyksiä, kun aloittelet jälleen mökkikauttasi.

Mistä Inspiraatio Mökkikeittiöön?

Mökkikeittiön kalustuksen paras inspiraatio tulee mökin ympäristöstä ja siitä, millainen mökki on sisältä. Jos olet menossa hankkimaan täysin uusia kaapistoja, sinun kannattaa ottaa kuvia sekä mökistä sisältä että ulkoa. Värisävyjä voi miettiä ympäristön mukaan tai toisaalta väreillä voi myös leikkiä hiukan rohkeammin. Mökin keittiön kaapisto on aina suunniteltava sen mukaan, mikä itseä miellyttää eniten eikä sen mukaan, mitä muut siitä ajattelevat.