Pieni mökkikeittiö yhdistää käytännöllisyyden ja tunnelman

post thumb
KOTI JA KEITTIÖ
by Tuomas/ on 13 Jan 2022

Pieni mökkikeittiö yhdistää käytännöllisyyden ja tunnelman

Pieni mökkikeittiö voi olla haastava kalustettava ja sisustettava pienen tilan vuoksi. Keittiöön ei kannatakaan laittaa esimerkiksi suuria huonekaluja ja kalusteita. Jokaisesta keittiöstä täytyy silti löytyä pakolliset tarvikkeet, kuten astiakaappi tai -hylly sekä ruoanlaittovälineet. Pelkästään ne oikein sijoittelemalla saakin mökkikeittiöön runsaasti tilaa ja viihtyisyyttä. Kannattaa ottaa huomioon myös muutama muu asia mökin keittiön sisustamisessa. Suunnitteleminen on sinällään helppoa, kunhan ei tavoittele enempää kuin tila antaa myöden.

Kodikas Pieni Mökkikeittiö

Pienessä keittiössä kannattaa usein hyödyntää seinätila. Esimerkiksi osan tai kaikki astioista voi asetella seinähyllylle varsinkin, jos keittiössä ei ole astiakaappia. Astiat, pannut ja muut keittiötarvikkeet luovat myös mökkiin kodikasta tunnelmaa eikä niitä siksi edes kannata aina piilottaa. Paistinpannut voi esimerkiksi asettaa roikkumaan seinille koukuista. Keittiöön voi myös asettaa roikkumaan tavarakoreja tavaroita tai hedelmiä varten.

Keittiön huoltovinkit kannattaa myös ottaa huomioon sisustuksen lisäksi, jotta pieni keittiö olisi mahdollisimman käytännöllinen ja toimiva. Lisäksi keittiössä on hyvä suosia monikäyttöisiä ja pieniä kalusteita. Seinähylly, jonka alle mahtuu myös tavaraa tai tuoleja, voi olla käytännöllinen ja tilaa säästävä. Seinäkaapit voivat olla myös erittäin käteviä pienessä keittiössä, sillä ne säästävät lattiatilaa.

Ylimääräiset Tavarat Keittiöstä Pois

Pieneen mökkikeittiöön ei aina voi tai kannata laittaa kuin pakolliset tavarat ja kalusteet. Esimerkiksi ruokapöytä voi sopia paremmin mökin suurempiin huoneisiin. Se säästää tilaa keittiöstä, jolloin ruoanlaittoon jää enemmän tilaa. Moni ei myöskään pidä kesämökillä niin tärkeänä sitä, että ruokaillaan aina nimenomaan keittiössä.