Vanhoista ikkunoista on moneksi

post thumb
KOTI JA KEITTIÖ
by Tuomas/ on 08 Jul 2021

Vanhoista ikkunoista on moneksi

Vanhoja ikkunoita ei missään nimessä kannata heittää pois, sillä niitä voi käyttää niin hyötykäytössä kuin vaikkapa koristeinakin. Käyttömahdollisuuksia on melkein rajattomasti. Monet tekevät vanhoista ikkunoista upeita koristeikkunoita, jotka koristellaan maalauksin. Vanhan ikkunan voi ensin kunnostaa, jotta sitä voi käyttää kodin ikkunana. Täytyy kuitenkin huomioida, että ikkunan koon tulee täsmätä kodin ikkunoiden kokoon, jotta se voidaan asentaa paikalleen.

Vanhoista Ikkunoista Voi Rakentaa Kesäkeittiön

Monet käyttävät vanhoja ikkunoita uusien rakennusten rakentamiseen. Esimerkiksi pienet piharakennukset näyttävät upeilta, kun ne reunustaa vanhoilla ikkunoilla. Vanhat ikkunat on kuitenkin kunnostettava ensin. Helpoiten se onnistuu hiomalla entinen maalin pois ja maalaamalla ikkunoiden puuosat uudelleen. Myös lasin voi vaihtaa, jos se on rikkinäinen tai vaikka sumea.

Myös kesäkeittiö syntyy kätevästi vanhoja ikkunoita hyödyntämällä. Kesäkeittiön ei välttämättä tarvitse olla umpinainen tila, vaan esimerkiksi yksi sivu voi olla avonainen. Kun rakennetaan kesäkeittiö vanhoista ikkunoista, tulee mitat ottaa tarkkaan. Parasta olisi, jos vanhat ikkunat olisivat samaa kokoa. Tällöin rakentaminen onnistuu helpommin kuin monista eri kokoisista ikkunoista.

Kierrättämällä Vanhoja Ikkunoita Voi Säästää

Vanhojen ikkunoiden hyödyntäminen erinäisissä projekteissa ei ole ainoastaan ympäristöystävällistä ja kaunista, vaan se on myös taloudellista. Ikkunat maksavat paljon, joten jos on mahdollisuus käyttää jo olemassa olevia ikkunoita ja mahdollisesti kunnostaa ne, kannattaa näin tehdä. Vanhojen ikkunoiden kierrätys on myös muodissa, kuten muukin kierrätys tänä päivänä.